Hei Kaikille!

Olen sähkö- ja automaatiotekniikan aikuisopiskelija Mikkelin ammattikorkeakoulusta. Päivitän aiempaa insinööritutkintoani ja olen kiinnostunut johtamisen saloista. Siksi siis johtamisen ajankohtaisteemana- kurssiinkin ilmoittauduin. Täytyy rehellisesti myöntää, että säikähdin kuultuani, että kurssi toteutetaan blogia ylläpitämällä, minulla kun ei ole aiempaa kokemusta moisesta harrastuksesta. Hetken asiaa pureskeltuani ajattelin, "miksipä ei" :D. Tänne siis tulen ajatuksiani johtamisen tiimoilta vuodattamaan kuluvan kevään aikana.

Miksikö vuodatus blogin alustaksi?

Tähän täytyy  vastata, että oli ensimmäinen, joka osui silmiin ja nimikin kuulosti kotoisalta. Kuten jo aiemmin tunnustin, minulla ei ole minkäänlaista kokemuspohjaa blogin pitämisestä, enkä ole tutustunut muihinkaan alustoihin aiemmin.

Miten Blogi eroaa muista some kanavoista?

Blogin vahvuus muihin  sosiaalisiin kanavoihin on kirjallinen ilmaisu   ja ehkäpä foorumina hieman luotettavampi ja asiallisempi paikka ilmaista ajatuksiaan facebookiin tai youtubeen verrattuna. Tokihan jokainen vastaa itse someen julkaisemistaan kirjoituksistaan ja mielipiteen ilmaisuistaan.

Johtamisviestintä

                       -kokoukset

                      - sähköpostiviestit

                      - kehityskeskustelut

                      - kasvokkaiskeskustelut

                      - käytäväkeskustelut

                      - henkilöstölehden jutut

                      - sisäiset tiedotteet

Blogi ei välttämättä syrjäytä mitään edellämainituista johtamisviestinnän työkaluista, mutta ovat hyvä lisäinformaation lähteenä. Blogi olisi enemmän henkilökohtaisempaa viestintää, kuin yrityksen sisäiset viestintämallit.

Blogi esimiestyössä

Voisin ajatella käyttäväni blogia esimiestyössä, mutta toisin todennäköisesti enemmän julki maailmankatsomustani, arvojani ja jopa henkilökohtaista persoonaani, kuin normaalissa johtamisviestinnässä on tapana ilmaista. Videoblogin pitäminen ei tällähetkellä tunnu ajankohtaiselta. Joutuisin liian kauas mukavuusalueeltani, mutta siinä on yksi tulevaisuuden haaste saavutettavaksi.